Ett litet butikssvep..

Hejsan!!!

Ibland blir det tätt på given, skulle skrivit detta i fredags hade jag tänkt, men bättre sent än aldrig som det heter.

Bilden ovan föreställer OPPO:s båda BluRay/Universal-Players, BPD-93 & 95. Dessa skall jag testa mot varandra som rena CD-spelare i steg ett, samt som BluRay-spelare i steg två, därefter kommer rapport i bloggen. Dessa undersköna mskiner finns i lager, bara beställa på vår webshop eller gärna hämta i butik.

En annan kul ”grej” är REGA, jag gillar Regas housesound och deras nya ”apparater” i denna design är nu fulländad med båd DAC & CD-spelare. Vi har beställt hem tillsammans med deras fina högtalare och helt purfärska vinylspelare RP6. Ett helt rega system skall trona butiken, både köpbart eller ”billigt” / prisvärt och framförallt musikaliskt…mmm, detta kommer bli kul !!

Vi har faktiskt en massa, om inte direkt ”billigt”, prisvärda saker här i vår butik, denna snurra, med matta som underlag :-), betingar 3,100 kr ink.pu. -Låter dessutom oförskämt bra för den begärda pengen.

En annan ”pärla” vi har är från Marantz stall. Denna ”allt-i-ett”, med BluRay-2-kanals stereo med radio och nätverksingång till och med är numer prissänkt från 10,000 kr till 6,500 kr. DET är riktigt kul det, snacka om perfekt andra-stereo i vardagsrummet med 2.1-system.

Vi säljer Rotel, mycket kraft för pengarna som denna här, ovan. (10,000 kr) -En riktig traditionalist med inbyggt riaa och tonkontroller, jo, du får fjärr med också !!

Ej att förglömma, våra eminenta AN-E från Audio Note, måste snart köra ett nytt A-N-race, det var kul, flera kunder har också börjat fatta grejen med AN-E. -ännu roligare så klart.:-)

Just det ja, vårt hus-försteg började brusa, så efter samtal med Peter på Auiofreaks så fick vi nytt rör, modell riktigt bra, så nu rackarns så låter detta superfina försteg om än bättre, det är riktigt kul det med..!!

På tal om billigt / budget / överkomligt, faktiskt har Audio Note även en trevlig instegs-serie, kallad Zero. I detta fall en DAC med USB-ingång (13,500 kr) samt en rör-integrerad förstärkare (18,500 kr)…Inte illa, och inte illa låter de heller..!!

Tellurium Q (Graphite) på inbränning, i morgon skall dessa till kund för test samt skall vi koppla upp Black för inbränning, mycket blir det ,,,,TQ ÄR både prisvärda och prestanda-bra med mycket för pengarna i fokus..!!!  -jag gillar TQ mer än ni kan ana, då de gör så mycket rätt i systemet och tillför väldigt lite färgning samt kostar inte Odin-pengar..

Annat kul vi leker med i butiken, QA-plug från Kemp electronics…

SR-plug, också från Kemp. Om de presterar ?? -Jepp, spännande saker, som är väl värt prova…!!!

 

Även vår hus-gura går att prova, jag brukar spela på  den minst en gång i veckan, bra för psyket när det är för lugnt, eller bara för nöjes skull !!

Vägghögtalare från Monitor Audio, Radius heter serien och den är helt seriös…

Vi har som ni vet en massa support vi pillrar med, dessa var ett tag sedan jag använde dock..

Däremot är dessa mina favorit-lifters att ha under högtalarkablarna, de mindre är tänkt ha under elektroniken. De funkar verkligen, utan skapa en massa biverkningar, till en mycket låg kostnad dessutom, akryl är underskattat. Jag skall nu, idag, testa dessa under mina högtalarkablar och jämföra mot Cardas speciella träklossar, kan det verkligen skilja i ljud?

-Att det ibland inte blir någon effekt av högtalarlifters och ibland blir det det, även med samma högtalarkabel är svårt förstå, men Jorma berättade lite teorier kring detta (han har faktiskt delvis tagit hänsyn till detta i sina konstruktioner, dock ej No:3). Problematiken är vilket golv du har och vad som finns under golvet. -bara testa innan köp, och sedan gilla läget, det gör jag…

Jorma har inga problem hos sig med rent trägolv, jag hör skillnad hos mig, men jag har en källare med betongsula under, och därmed armeringsjärn osv som skapar magnetiska fält, eller vad som nu händer, när det åldras, rostar och far…En heltäckningsmatta skapar statisk elektricitet som ger negativ effekt på kablar som då också gynnas av lifters..

Annat trams i shopen, Cardas RCA-End Caps, Furutech ström-kontakter, Ringmats Domes..mm!!

Kontakt-rengörare som verkligen fungerar, billigt sätt att uppgradera ditt system !!

Totems ”Beaks” att ha på högtalarna, vi skickade ett set till hemmabiotidningen som sedan vidarebefodrade dessa till systertidningen HIFI & Musik. Vi har dock inte fått någon respons från någon av dem, de fattade antagligen inte poängen, eller ville inte försöka förstå. Men dessa gör en hel del och är ett riktigt kul ”tweaks” om man har traditionella högtalare med plan topp, annars glider de lätt iväg.

Jaha, vad har vi här då, rör-dämpare från EAT, samt kontakt modell banan, inte Sean Banan, dock !!

Utan nextgen från tyska WBT, blir inte bättre än så..

Vidare har vi lite hyss för oss ibland, här Ringmats ”spike-stopper” samt SD-fötter

Senaste versionen ???

En ny version av ”Mona Lisa”, talande tavla i alla fall !!

Heja Leksand !!!

—-

 

Dags gå ner i min källare, titta när Morgan byter ”puppa” och kanske spela en låt, testa högtalarkabel-lifters skulle jag ju göra också..!!

 

Väl mött i morgon i butiken, hoppas jag !!

Mvh / Regards

Lasse

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>