Kemp ”Powersource Plus” hos kund

Hejsan!!

Nu har jag varit hos trevlig & klok kund som precis investerat i ny och bättre strömförsörjning. Från att ha haft en bra Kemp Power-strip Plus till nu denna goding ovan, en riktig Powersource också den i Plus-utförande. Vad är det som skiljer då, mer är priset så klart? -Ja, först och främst har kunden växt ur den gamla listen, då ha uppgraderat tidigare till tyngre förstärkeri och därmed kräver steget helt enkelt mer power. Men inte nog med att den nya lådan kan leverera MER ström, den har MER förstånd också. Dels har den ett DC-filter på ingångssidan, dels filter för den digitala domänen, dels stjärn-jordning mm så inga störningar sker mellan enheterna. Alla kontakter är förgyllda och dedikerade för en funktion, typ försteg, slusteg, digitalt osv. Pris: 20,000 kr.

-Till denna strömhanterare har kunden valt Kemp:s eminenta strömkabel ”Reference” (6,000 kr) samt har han sedan tidigare samma modell på de övriga strömkablarna som går till CD-, Försteg & slutsteg. Ett klokt och konsekvent val…

-Övriga kablar består av Jorma Design:s nya Unity (signal & högt-kabel), så här kan jag se en framtida uppgradering till nya Unity strömkabeln som ännu inte kommit ut på marknaden, men är inte så långt bort om jag fattat Jorma rätt.

-Klok kund som kör kablar med konsekvens, bara Jorma & Kemp, då KAN man inte gå fel..

Inte nog med det, kunden har ett fint rack från tyska Finite-elemente också, ett av mina favoritmärken beträffande support.

I övrigt har kunden Karan Acoustics försteg & slutsteg samt en gammal Krell CD-spelare.

Här

som skickar signalen till ett par vackra Avalon, modell Indra.

Ja, så här ser systemet ut. Jag lyssnade på systemet när jag kom, samt efter bytet till Powersource, och det blev stor skillnad. Mer och bättre basåtergivning samt lugnare i hela ljudbilden, men det behövdes lite mer..Jag började jobba med Quadraspire QX50 under högtalarkablarna och QX165 under powersourcen, det gjorde susen…Ljudet blev klart öppnare och luftigare. Att QX165 funkade perfekt rådde ingen tvekan om, men sedan blev jag lite osäker på Qx50-högtalarlifters, så jag testade med och utan, både med Krell CD:n och

dCS CD:n jag tagit med mig. Efter lite lyssnande fram och tillbaks stod det klart att QX50 skulle sitta kvar. Nu till test av CD-spelare, som tyvärr för kunden blev lite skev då dCS behöver stå på i minst 3 dagar för att komma till sin rätt. Jag vet hur den låter både varm & kall och kunde därför själv utröna skillnaden och prestanda mot kunden gamla Krell.

-dCS hade direkt inga problem redan kall slå en gammal Krell på parametrar som upplösning, mikrodetaljer, soundstage med mera, dock låter inte dCS roligt i början, kall, (hur smart var det att köra på filter no:1 då ??), hård, lite digitalt steril..Men då jag använde Stillpoints fötter under den så blev det ett klart lyft. Synd att kunden inte hade möjlighet låna den i flera dagar för att då kunna uppskatta spelarens dygder…

 

Vår beggade P8i, med nypris 2009, 108,000 kr och såld ny av oss, nu begär vi 35,000 kr med flygväska till den också. Ett rimligt pris på den bra spelare, med SACD, upsampling on/off, digital-volym, balanserad/obal, ext-klock möjlighet, 4-filter val,

Efterföljaren heter Puccini och kostar idag 150,000 kr, båda kan anslutas till deras externa klocka, U-clock (42,000 kr).

En helhetsbild av kundens rum…

-Ett alternativ för kunden, än att byta CD, är att köpa en bra DAC och på det viset ”hotta” upp Krellen. Ett sådant alternativ skulle så klart vara MSB:s nya DAC IV, pris: 60,000 kr.

Jag jobbade också med att testa olika support, fötter, till dels CD:n, dels högtalarna..

Det var dock allt som hanns med innan kvällen nalkades och jag började sakta rulla tillbaka till Falun.

 

D

Vad jag vet så sitter kunden fortfarande kvar i fåtöljen och njuter….Vem skulle inte göra det med ett par Avalon Indra i vardagsrummet….

Om man nu ändå skulle tröttna så får man väl snurra på fåtöljen och kolla lite på TV då, fast än hellre leka med barnen :-)

Ops…Nu är det visst dags att klä sig och bege sig till butiken för en ny dag med nya möjligheter och än mer välljud, skall bli kul testa nya Avalon IDEA med minnet av välljudet från Avalon INDRA igår..Hur långt når IDEA ????

Ha en bra dag..

Mvh / Regards

Lasse

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>