Nytt & Gott & Blandat

Ström, ström och åter ström…..och ”support” som ni ser på bilden…hur viktigt som helst, ja, jag vet jag tjatar men utan omtanke av dessa två parametrar blir det aldrig kul på riktigt…hihi (Transparent & Finite-elemente är två favvisar)

-har inte skrivit på ett tag, skall försöka ändra på det men ibland känner man inte för det och sen lär man ju leva lite också….Sen vill jag ha något att säga med, i alla fall nåt litet embrio av meningsfullhet i Hifi & Musik – branschen…Nåväl nu kör vi på…

Äntligen dags för bi-amping av 3010S-serien, det verkade lovande då 2010S-serien funkade såå bra i denna konfiguration….Upp till bevis!!!idag small det..

Men inte med GS20 som tänkt, i alla fall inte först ut, det blev en ny bekantskap, Totem ”The Forest”. Ett nytt märke hos Lasses som jag kommer tillbaka till, vi har 3 modeller hemma som steg ett, fokus på stativare här. I alla fall är The Forest en golvare, tänkt att få visa kunderna vad Totem kan egentligen. Denna modell visade sig vara rejält trögdriven och ny dessutom, så denna fick kopplas ur och skickas ned till det tunga demorummet för vidare test där.

Sen kom Monitor Audios GS20 upp till drabbning, men efter att testat både med och utan biamp, se bild, visade det sig att jag tyckte de funkade nog så bra utan det extra steget. (Visst blev det tajtare och så men samtidigt så kändes det som att GS20 klarade sig nästan lika bra med mindre effekt) mera test måste till här men inte blev det lika påtagligt som med 2010S inte…!!!

Denna duk ingår vid köp av denna eminenta högtalare, du lär behöva den då pianolack kräver viss putsning..

Har du putsat klart så ser du klart, som en spegel med andra ord, -om de låter lika transparent kan väl diskuteras men tokbra är de. En liten backning har jag angående GS10 som också är rejält bra om man har rejält med effekt och hög kvalitet i sin anläggning, i praktiken med bra stativ blir de dock knappt 5,000 kr billigare, är du en stativare eller golvare? Bara att välja därefter, de har sina för- respektive nackdelar precis som det ska vara med andra ord.

Nya modeller i butiken!!!!

Totem, vårt nya märke, varför? De fyller ett rum mellan MA och Avalon samt har Totem bland de bästa stativhögtalarna som finns på marknaden. Priserna är också ganska trevliga, de börjar på 5,900 kr paret. Dessa Canadensare är väl värda en lyssning eller två, de låter precis som en elektrostathögtalare i mellanregistret och har en soundstage som värsta Avalon…ja, mer säger jag inte, inte just nu i alla fall..:-)

The Forest heter denna modell, näst största golvmodellen, denna skall verka för att demonstrera vad Totem kan och vill med sitt ljudideal. pris: 36,000 kr paret. -Tänker du på ett par stora elektrostater så kan dessa små golvare fixa jobbet lika bra eller bättre, jag lovar!!

Här trivdes Totem ”The Forest” utmärkt, med mycket effekt via MF K550.

En bild på Classic 22 CD:n, tycker den är läcker i svart också, att den låter gudomligt har jag väl sagt tidigare…min lilla favviss i prisklassen, 17,500 kr.

En naken bild på den goa integrerade förstärkaren i Classic-serien, Classic 35 heter den och 23,000 kostar den om jag minns rätt…

Nu tänkte jag avsluta med lite klassisk humma mumma men jag orkar inte riktigt ta tag i detta nu. Fast om man skulle avsluta med en knorr i alla fall..hihi
De tre stora är ju Bach, Bethoven, Mozart….om man skulle översätta detta till hårdrocksvärlden eller så, kan jag se följande bild:
Bach är lite bred och skulle kunna liknas lite med Rick Wakeman ibland och Metallica ibland..
Bethoven är lite åt Ritche Blackmoore-hållet, en typisk hårdrockare…
Mozart är lite romantisk och lite ”bögig” och då känns min gamla idol Freddie Mercury som en klockren liknelse…
En annan av mina favoriter Mahler skulle jag direkt definiera som svartrockare, lite The Cure över honom…
På tal om romantiska kompositörer så är jag helt svag för ett gäng ryska sådana, nästa blogg kanske skall fördjupas lite av de tre stora och utifrån Lasses perspektiv.
Väl mött och tack för att ni läser..
Lasse (Nu, en frisk sådan!!)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>